pondělí 24. září 2012

DIY Bleached Shorts

Ahojte, 
vyzerá to tak, že náš Styllin´ team sa pomaličky rozrastá. Volám sa Beky a dúfam, že spolu s Kikou nám to pôjde ako po masle a moje príspevky pre vás budú zrozumiteľné a zaujímavé. Toto je moja prvá bloggová skúsenosť, baví ma písať a chystám sa na VŠ študovať žurnalistiku. Už len zvládnuť matury. Snáď vás naše módne rady inšpirujú a motivujú.

Môj prvý príspevok súvisí s letom, hoci teploty vonku neomylne naznačujú, že tropické horúčavy sú už nenávratne preč. Nejak sa s tým stále nechcem zmieriť a preto som ešte neodložila svoje obľúbené šortky dozadu do skrine. Minule sme vám ukázali ako si ich vyrobiť TU. Už dlho som rozmýšľala, ako ich trošku oživiť, aby neboli také fádne a tak som ich trošku vybielila. V obchodoch sa dá na to kúpiť špeciálne bielidlo, ale ja som sa rozhodla vyskúšať na to Savo- čistiaci prostriedok, ktorý sa nájde v každej domácnosti. Výsledok ma veľmi príjemne prekvapil, veď posúďte sami.



Potrebujete rifľové šortky, SAVO, ochranné rukavice a lavór, v ktorom šortky necháte namočené.

Nastriekame šortky Savom na tých miestach, ktoré chceme vybieliť. Ja som začala spodnou polkou, aby bol výsledný efekt v štýle ombré. Necháte pôsobiť minimálne polhodinu, až kým nie ste spokojní s výsledkom. Lavór nechajte radšej na balkóne alebo na dobre vetraných miestach, pretože zápach Sava po celom byte nie je zrovna zdraviu prospešný.




V druhom kroku opakujeme ten istý postup na celých šortkách. Necháme pôsobiť a po hodine by mala byť spodná polka, ktorú sme bielili ešte predtým, viditeľne belšia ako vrchná. Nanesieme Savo na miesta, ktoré chceme belšie, závisí to od každého vkusu.

 


Nakoniec dáme šortky vyprať samostatne do práčky, aby sa z nich odstránil chlór. A hotovo, máme šmrncové a  vylepšené šortky.


BeBe
Let's get stylin'

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...