pátek 20. července 2012

DIY Náušnice z trsátok

Ahojte!
Aj vy radi hráte na gitaru, možno sa na ňu práve učíte hrať alebo ste už skúsené hudobníčky a chcete to nejako dať najavo? Mám pre vás perfektný nápad. Ako už nápisu viete, ukážem vám ako si môžete vyrobiť „trsátkové náušnice“. Je to veľmi jednoduché, rýchle, lacné a originálne. Čo viac si priať? Dajú sa použiť aj ako darček pre ďalších gitaristov. Tak poďme na to.




Potrebujete tieto základné veci:
Trsátka - tie nájdete samozrejme v hudobninách, stoja pár korún, potrebujete 2 z jedného druhu, pokiaľ možno tenšie, odporúčam hrúbku max 1 mm
Náušnice - alebo to na čo trsátka uchytíte – kúpite ich v galantérke, väčšinou predávajú niekoľko spolu, alebo aj jednotlivo, potrebujeme 2 kusy
Zicherku
Sviečku
Zápalky alebo zapaľovač
Kombinačky alebo obyčajnú pinzetu

Najprv budeme musieť zahriať zicherku na dosť vysokú teplotu aby dokázala roztaviť trsátko. Držte ju tam približne 5 až 10 sekúnd, ale pozor, pretože zicherka sa rýchlo zahreje a môže popáliť. Predtým si ešte fixkou naznačte miesto na trsátku kde chcete mať dierku.

V mieste naznačenej bodky vytvorte rozhorúčenou zicherkou dieru. Bude to trošku dymiť J

Hotovo, najťažšia časť je za nami.

Teraz jednoducho otvorte pinzetou náušnicu, aby ste tam mohli navliecť trsátko.

Takto by to malo vyzerať. Navlečte trsátko, zatvorte pinzetou podobne ako ste ju otvorili a zopakujte s druhou náušnicou.

Tak a je to. Verím že tomuto nápadu dáte šancu a vyskúšate to sami aj s inými rôznymi kombináciami.  Veď nakoniec takéto náušnice môžu byť jedinečným doplnkom ku každému outfitu.

Let's get stylin'

foto: KK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...