pondělí 23. července 2012

DIY Honey Scrub

Ahojte!

Na dnes som si pre vás pripravila tento všeliek. Je to maska a píling dokopy, nazvala by som to „maskopíling“ pretože pomôže naozaj na všeličo. A navyše výborne chutí.

Je vhodný na tvár a dokonca aj vlasy. Na vlasovú pokožku je dobrý hlavne v zime, keď sa vo vlasoch zvyknú tvoriť šupiny, alebo aj vtedy, keď cítite, že vás svrbí hlava.  Používajte ho však maximálne 2-krát do týždňa, potom by to mohla byť príliš veľká zátaž pre vašu pokožku.

Potrebujete len pár základných surovín, ktoré určite nájdete aj u vás doma – a to sú: med, cukor a olej.  Zvyknem ich aj obmieňať napríklad kakaom alebo citrónom. Postup je veľmi jednoduchý.





Najprv potrebujeme olej. Odporúčam olivový, najlepšie kokosový, ktorý sa predáva v drogériách.  Ten vám krásne vlasy prevonia. Naopak neodporúčam obyčajný kuchynský slnečnicový olej. Pridajte len 1 kávovú lyžičku, viac nie, hlavne ak ho chcete použiť na vlasy, môžu vám zostať po umytí mastné.

Potom pridáme med. S ním nemusíte šetriť, pridáme 1 polievkovú lyžičku.

A nakoniec pridáme 2 polievkové lyžičky cukru. Všetko dôkladne premiešame a píling je hotový.

Takto si ho môžete odložiť do chladničky aj na celý mesiac a použiť ho neskôr, neobsahuje potraviny, ktoré by sa mohli pokaziť.

Aplikovať si ho na tvár môžete ako obyčajný píling, neskôr opláchnite vodou. Na vlasy pôjde aplikovať ťažšie, to je v poriadku, aplikujte postupne, až kým ho nenanesiete na celú hlavu. Nechajte pár minút pôsobiť a spláchnite. Neskôr odporúčam naniesť šampón 2x, aby sa olej umyl úplne.

Teraz keď už poznáte celé tajomstvo tohto zázraku môžete to skúsiť. Budem rada keď dáte vedieť ako fungoval u vás. Veľa šťastia.

Let's get stylin'

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...