pátek 3. srpna 2012

Red Hair Strike

Ahojte!

Už je to nejaký čas čo mám blond pramene vo vlasoch. Ale za ten čas som to chcela oživiť a tak som sa rozhodla urobiť pár červených pramienkov. Práve leto je na to vhodná doba, pretože môžete svoje vlasy ukázať priateľom na obdiv. Prinášam vám teda rady krok za krokom, ako to môžete dosiahnuť.



Použila som farbu Palette Color & Gloss v odtieni 5-88 Jahodový Smoothie. S farbou som zatiaľ spokojná, splnila svoj účel. Ale odporúčam ju na odfarbené vlasy, inak by vyšla do bordova.


Potrebujete len pár vecí : samotnú farbu, misku a štetec, igelit alebo alobal a krém.
Predtým než začnete, zoberte mastný krém ako Marína alebo Nivea a natrite ním všetky miesta na pokožke tváre a krku, kde by sa vám dostala farba. Tá potom pôjde jednoducho odstrániť. Oblečte si staré oblečenie, vyberte si časť vlasov ktorú chcete nafarbiť a začnite.


Postupujte podľa návodu priloženého pri vašej farbe, pretože každý výrobca má iné pokyny. Všeobecne platí, že najprv zmiešate farbiaci krém a oxidačné činidlo (vyvíjací roztok).


Všetko dôkladne premiešame, naozaj dôkladne, a nasadíme rukavice.



A postupne nanášame na vlasy štetcom alebo aj rukami. Dbajte na to, aby bola farba nanesená rovnomerne.


Nakoniec pramienky vlasov zabaľte do vopred pripravených kusov igelitu alebo alobalu, aby ste náhodou nič nezašpinili :D 

Pripravte si hodinky, začína hra na čakanie. Moja trvala 30 minút, ale to záleží od každej farby zvlášť.


Po tej dobe je farbu treba umyť pod prúdom vody až kým voda nezostane číra.


Nakoniec aplikujte kondicionér na vlasy, pretože pri farbení zostali vlasy veľmi oslabené. Takto im aspoň trochu navrátime stratenú silu. 


Tak a je to :) Také jednoduché. Odteraz mám trojfarebné vlasy. Dajte vedieť, či ste aj vy skúšali rôzne kreácie s vlasmi a či sa vám podarilo dosiahnuť aj nejaké zvláštne farebné výtvory. Veľa šťastia.

Let's get stylin'
foto: KK

6 komentářů:

  1. Ahoj :), je to pěkné :), já jsem nosila podobné kreace asi v mých čtrnácti, potom jsem se zklidnila... Asi před rokem jsem měla melír, ale i to mě přešlo a tak mám teď vlasy jenom hnědé :-D...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) ďakujem...na mňa tieto "chúťky" prišli až teraz :) páči sa mi to, je to farebné a zábavné :))

      Vymazat
  2. krááásna farba a kráásne fotky :P :))

    OdpovědětVymazat
  3. krásna farba ... a nádherne nafotený postup ... už som dávno nevidela tak pekný článok o farbení vlasov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem krásne :D snažila som sa hlavne, aby sa dievčatá farbenia nebáli, je to jednoduché a dá sa tak ušetriť niekoľko eur oproti farbeniu v kaderníctvach :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...