pondělí 19. listopadu 2012

DIY Bielenie zubov


Pekný večer :)

Minule som narazila na video, ktoré mi poslala kamarátka Ivon o domácom bielení zubov. Potrebujete pritom len 2 veci - sódu bikarbónu a citrón. Kto by nechcel mať biele zuby? Tak som to už niekoľkokrát skúsila a poviem vám ako na to :))


Ako som už naznačila potrebujete 2 ingrediencie - sódu bikarbónu a citrónovú šťavu ( namiesto citrónu môžete tiež použiť limetku ). Zmiešate ich do konzistencie pasty v pomere približne 1:1 kávovej lyžičky ako je vo videu. Necháte vyšumieť, troch pomiešate, aby zmizla pena a potom už len nanášate na zuby zubnou kefkou a umyjete si zuby ako normálne. Odporúčam vám pozrieť si video dolu, je tam všetko pekne vysvetlené (od 3.minúty)

Upozornenie: Prvýkrát keď som túto zmes naniesla na zuby, tak mi ďasná začali krvácať. Druhýkrát to už ale bolo v pohode - takže pre vás, ktoré máte citlivé ďasná by som to neodporúčala vôbec. Najprv si dôkladne premyslite, či to chcete skúsiť.



Vo videu sa hovorí, že by sa to malo používať maximálne raz do týždňa a myslím, že výsledok by vám to malo priniesť. Ja som si zmenu všimla hneď po prvom použití. Kombinácia sódy a citrónu by mala byť jemnejšia k zubom, keďže je prírodná, ako rôzne chemické látky na bielenie zubov u zubára. Veľa šťastia :)

P.S.: Ak čakáte, že to bude chutiť tak ako zubná pasta tak ste na omyle :))) Čakajte nie veľmi príjemnú, slano-kyslú chuť, ale ktorá sa samozrejme dá vydržať. 

P.S.2.: Tento týždeň sa bude konať moja stužková. Mohla by som vám ukázať ako sa na ňu pripravujem (vlasy, make-up, nechty, šaty, doplnky a iné). Ak sa vám tento nápad páči, zanechajte mi komentár po článkom, veľmi ma tešia :)

Let's get stylin'
foto: google

12 komentářů:

  1. nooooo soda bikarbona je hlavne veľmi agresívna a dôkladne odvápni zuby a zničí sklovinu...... takže ja osobne neodporúčam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. áno, používa sa práve preto aby niečo vybielila :) myslím, keď sa to s používaním tejto "pasty" nebude preháňať, tak by to nemuselo mať nepriaznivé účinky....ďakujem za tvoj názor :)

      Vymazat
  2. To isté ako Dominika som Ti napísal aj ja o sóde. Naviac kyselina z citróna bude určite tiež leptať sklovinu :)

    Inak,super blog :) ani som nevedel že na niečom takomto robíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem :) áno, preto zdôrazňujem, aby sa to používalo max raz do týždňa :)
      a vďaka Janči :) už je to nejaký ten týždeň, čo na ňom pracujem :D

      Vymazat
    2. Ja som nechcela rýpať, ja len z vlastnej skúsenosti som písala ;) a nepreháňala som to s používaním ;)

      Vymazat
    3. nie určite to tak neberiem Dominika :)) ďakujem za tvoj názor, vždy uvítam rady iných :)

      Vymazat
  3. o tomto so už počula, takže to fakt funguje? jaj mám ďasná dosť citlivé ale, tak mám pred tým dosť rešpekt =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. áno funguje, sama som sa čudovala keď som po prvom raze videla výsledok :) tak možno by si to nemala skúšať, existujú predsa aj bieliace pásiky, ale tie nie sú až tak "cenovo priaznivé" :)

      Vymazat
  4. vyskušam :) dakujem za tip :) Inak super blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za máličko :) ďakujem veľmi pekne :) to ma potešilo :D

      Vymazat
  5. skušla som aj ja ale davnejšie :)
    a ano je to pravda ze to ničí sklovinu ale raz za čas to spraví zazraky :))

    eeverywomen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...