neděle 27. ledna 2013

Domáca žĺtková maska na unavené vlasy

Nie nadarmo sa hovorí : "vlasy - koruna krásy" . Určite každá z nás túži po krásnych, zdravých a lesklých vlasoch. Aby sme sa však mohli pýšiť takouto ozdobou, musíme sa o svoje vlasy dôkladne starať.

5 trikov pre krásne vlasy :


1) Po umytí vlasov nezabudnúť použiť kondicionér alebo balzam. Okrem toho, že zanechá vlasy vláčne a hebké na dotyk, budú sa vlasy aj omnoho jednoduchšie rozčesávať. Ak sa vám vlasy veľmi rýchlo mastia, naneste balzam iba po dĺžke vlasov a vyhnite sa oblasti hlavy a korienkom.
2) Po odstránení všetkých zvyškov šampónu vlasy opláchnuť prúdom studenej vody. Tento trik skutočne funguje a vlasy získajú žiarivejší lesk.
3) Vlasy sa fénovaním a horúcim vzduchom vysúšajú a strácajú lesk. Najideálnejšie je nechať vlasy voľne      vyschnúť na vzduchu. Ak však musíte použiť fén, dodržiavajte vzdialenosť 15 cm od hlavy a nezabúdajte na heat protect prípravky.
4) Nikdy sa nesnažte rozčesávať mokré vlasy, spôsobuje to ich lámanie.
5) Aspoň raz do týždňa doprajte vlasom špeciálnu kúru alebo masku, ktorá im dodá potrebné vitamíny, vyživí ich a vlasy budú pôsobiť zdravšie a žiarivejšie.



Ja som sa zamerala na posledný bod 5) a doma som si vyrobila žĺtkovú vyživovaciu masku na unavené a namáhané vlasy. Recept som našla na nete a povedala som si, že to vyskúšam, kedže si vlasy každý deň žehlím a fénujem. Receptúra nie je vôbec náročná, pretože každý doma nájde vajíčka a olivový olej :)

Potrebujeme: 2 žĺtky, 3 lyžice olivového oleja (môže byť aj kokosový alebo slnečnicový)

Ako na to: Žĺtky zmiešame v miske s olivovým olejom, až vznikne konzistecia podobná majonéze. Nanesieme na mokré vlasy a necháme pôsobiť cca polhodinu. Vlasy umývame vlažnou, nie horúcou vodou, pretože žĺtky by sa v horúcej vode mohli zraziť. Na čisté, umyté vlasy aplikujeme kondicionér alebo balzam a opláchneme.



 Masku som nanášala len po dĺžke vlasov, pretože mávam často vlasy spľasnuté, keď si ju dám až ku korienkom. Po vyskúšaní tejto masky boli vlasy jemnejšie na dotyk a vyzerali zocelenejšie hlavne na končekoch, ktoré mám dosť zničené sústavným žehlením. Vlasy takisto dostali krajšiu a zdravšiu farbu. Trošku som sa bála, že po umytí mi vlasy budú páchnuť, no nestalo sa tak. Príjemne voňajú, asi aj vďaka balzamu, ktorý som použila na záver.

Výsledok ma potešil a rozhodne túto homemade masku ešte niekedy vyskúšam. Nabudúce asi otestujem recept s banánom, čo poviete ?? :P


Let's get stylin'
BeBe

11 komentářů:

  1. vyzera to byt super tip na masku, zda sa mi, ze podobnu som tento tyzden videla na facebooku:)

    OdpovědětVymazat
  2. ano je skvelý :) ja ju mám tiež z netu

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý tip!

    stylewithoutlimits.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Fúúha, no toto by som si aj tak najprv pooriadne premyslela či to dám na svoje vlasy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nie je sa čoho báť, vlasy mi nevypadali ani nič také :D

      Vymazat
  5. Ja si pamaätám ako moja kamarátka spomínala strašný smrad z masky so žĺtkami, tak sa toho akosi bojím. Ale myslím, že raz som aj to vyskúšala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aj ja som sa bála, že to bude smrdieť ale nič také !! možno aj kvoli tomu, že som po nej použila na vlasy balzam, takže mi vlasky krásne voňali :)

      Vymazat
  6. ja si robim tiež takúto davam tam však aj banan popučený a med je skvela a poznatky su viditeľné len dostať z vlasov je dosť ťažké po pol hodine.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. dobrý tip, banán chcem vyskušať , snád to z vlasov dako vymyjem :P

    OdpovědětVymazat
  8. super práve ju mám na hlave, ale pridala som aj medík, uvidíme :)
    ináč veľmi pekný blog a hlavne super nápady :)
    eR.Ka.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...