úterý 19. února 2013

DIY T-shirt curls - Ako na kučery doma pomocou trička

Prajem krásny deň dievčatá,

Mám prirodzene rovné vlasy...A keď sa povie rovné, tak akoby dokonale vyžehlené žehličkou. Vždycky som obdivovala vlasy dievčat, ktoré ich majú krásne zvlnené do pravidelných kučier vytvorených samou prírodou. A nikdy mi nešlo do hlavy, prečo si ich tak krvopotne a zdĺhavo každý deň žehlia. Veď je to taká škoda! Kučeravé vlasy sú to najkrajšie, čo môže príroda nadeliť...Vždy som po takých vlasoch túžila, no gény sa rozhodli urobiť mi napriek. Ak ich chcem  teda dosiahnuť, musím si ich natočiť :/  Zakaždým. Smutný to príbeh. 


Na začiatku, pred založením blogu, som si spísala všetky možné druhy natočenia vlasov, ktoré som dosiaľ skúšala. A skúšala som naozaj všetko možné, aby moje obyčajne rovné vlasy nabrali vzhľad tých úžasných nadýchaných vĺn. Od kulmy, nátačok cez čelenky, hairagami, ponožky, vrkoče, papieriky až k ceruzkám. Bol to vlastne jeden z dôvodov, prečo som si blog založila - chcela som to všetko s niekým zdieľať a poradiť tým, ktoré sa stretávajú s tým istým "problémom". 


Dnes vám teda predstavím jeden zo spôsobov, na ktorý som nedávno objavila jednoduchý návod na youtube. Uprednostňujem totiž natáčanie bez tepla, ktoré tak veľmi vlasy ničí. Kulmu zvyknem používať tak 2x do roka, inak používam rôzne spôsoby na brčky "cez noc"


Jeden taký šikovný spôsob nám ponúka Andrea z AndreasChoice na Youtube. Ukazuje nám, ako si vytvoriť cez noc krásne pevné kučery z nepotrebného trička. Všetko, čo na to potrebujete sú nožnice a tričko, ktoré vám nebude ľúto zničiť.



Z trička vystrihneme približne 15ks pásov dlhých približne 20-25 cm a širokých 5 cm a kľudne aj 10 cm. Čím širšie budú, tým väčšie vlnky by vám vzniknúť.


Ďalej je treba vytvoriť na každom pásiku asi tak 2-3cm dierku. Ja som to robila tak, že som si pásik preložila napoly, a tam kde sa mi prehol som urobil dierku veľkú asi 1cm. 


Nakoniec by mali vyzerať nejako takto...V prvom rade si namočte končeky vlasov, prišla som na to, že to tak funguje lepšie. Potom prestrčte prameň vlasov cez dieru a pomaly točte v smere od tváre, ako je ukázané vo videu. Točte až kým sa nedostanete ku korienkom vlasov a tam urobte slučku pomocou koncov pásu. Pamätajte, že čím silnejšie vlasy obmotáte, tým tesnejšie vlny vám vzniknú. 


Takto som moje vlasy nechala cez noc, asi tak až na 12 hodín. Ráno po rozpustení mi vznikli naozaj bohaté vlny. Až príliš :D S týmto typom natáčania vlasov by ste mali počítať, že kučierky budú malé a teda vám na pohľad o dosť skrátia vlasy. Rozčesala som ich, aby neboli tak tesné a pôsobili prirodzenejšie, dala som im dobrú vrstvu laku, aby vydržali, do drdolu a šup ho do školy. Urobila som to tak preto, lebo tieto vlny vyzerajú lepšie voľnejšie, tak do poobedia odležané. 


Nakoniec ich hodnotím ako veľmi dobrý pokus na "vyliečenie rovnosti vlasov". Keďže ide o urob-si-sám-kučery, tak aj tak vyzerajú. Mne sa však výsledok veľmi páči na to, že vznikli z trička a je to tiež rýchle a jednoduché. Najlepšie vyzerajú na druhý deň a s mojou kvalitou vlasov, keď mi nezvyknú vydržať žiadne brčky ani na 4 hodiny práveže vydržali veľmi pevné aj po celom dni. Určite budem skúšať aj ďalej, aby som pochytila techniku a aby to nabudúce vyzeralo lepšie. 

A čo vy? Máte už skúsenosti s podobnými domácimi pomocníkmi na natáčanie vlasov? Ak áno, dajte mi vedieť s akými, aby som to mohla aj ja vyskúšať a dať svojím vlasom štruktúru :)

Do skorého videnia :)


foto:KK

20 komentářů:

  1. ten pramienok kontrastnej farby sa mi strasne paci :D a kuceravit nemusim su dost kucerave aj same od seba ale je to super napad :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem :) mám o ňom aj príspevok ako som si ho farbila na červeno tu:

      http://styllin.blogspot.sk/2012/08/red-hair-strike.html

      ...závidím ti tie kučeravé vlasy :D :D

      Vymazat
  2. Tak to je super, to musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určite :D budem rada ak mi aj dáš vedieť ako sa ti to páči :))

      Vymazat
  3. skvelý nápad,určito to vyskúšam :))

    OdpovědětVymazat
  4. a já vždycky záviděla těma co měli rovné :(:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ja zase naopak :D meníme? :D

      Vymazat
    2. Anoo! :D aspoň mi ušetříš ten čas každé ráno si rovnat vlasy žehličkou :D

      Vymazat
    3. beriem :D ja zase ušetrím čas s natáčaním :D :D

      Vymazat
  5. Jsem na tom úplně stejně! Mám rovné hřebíky a chci kudrny!! :))

    Moc pěkně se ti to povedlo!

    AdeleInBeautyLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem :)) súcitím s tebou :)) čo by som za tie kadere dala :D :D

      Vymazat
  6. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox
    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj ďakujem :) nikdy som sa nad týmto problémom tak hlboko nezaoberala, iba po tom ako si mi ukázala tento blog...je to naozaj ťažká situácia...držím teda palce v boji proti PPP :) verím že to dokážeš zvládnuť :)

      Vymazat
  7. Vyzerá to dobre a zaujímavo ... určite vyskúšam
    http://lifeismystyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. áno to je :) vedela som o ňom už dlhšie no až teraz som sa do toho pustila a stálo to za to :D

      Vymazat
  9. Curl Hair looks great.. I'll try to check it out myself..


    Grammy Footwear 2013

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oh course try that out :)) it really looks awesome :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...