pondělí 25. února 2013

Interview with Bella from WorldByBella


Ahojte kočky!

Dnes k vám prichádzam s rozhovorom s Bellou, úspešnou bloggerkou z blogu WorldByBella. Je to česká bloggerka, ktorá rada píše o móde, bývaní, kozmetike či o živote za hranicami. Možno ju a jej blog už poznáte, no ak nie, tento rozhovor je tu na to, aby ste ju spoznali. Pýtala som sa jej niekoľko otázok nielen o jej blogu, ale aj o nej samej.


Na začiatok by ma veľmi zaujímalo, kedy a ako si došla k nápadu založiť si blog alebo aká bola tvoja motivácia?
Svět blogů šel dlouho mimo mně. Zpočátku jsem četla jen ty o bydlení, které jsou pro mě velkou inspirací, protože se docela často stěhuji. Módní blogy mě začaly bavit až když jsem objevila Atlantic-Pacific. Bee má styl přesně podle mého gusta! Postupně jsem začala objevovat i další a říkala jsem si, že na tom nic není, a že to může dělat každý. Až když jsem si to zkusila, zjistila jsem, že to není až taková sranda! J

Na blogu ťa prezývajú Bella.  Je to výstižné, pretože v preklade z taliančiny znamená „pekná“. Tiež si podľahla Twilight ságe a inšpirovala sa alebo ako si došla k tomuto menu?
Asi to bude znít blbě a neuvěřitelně, ale to, že se hlavní hrdinka ságy jmenuje Bella, jsem zjistila teprve minulý týden...! Upřímně, kdybych to věděla dřív, asi bych si to jméno nevybrala, protože nejsem zrovna její fanynka J Jméno Bella se mi prostě jen líbilo, až dodatečně jsem si uvědomila, že může mít víc významů.


Máš úžasný blog, pri ktorom sa dajú stráviť hodiny. Napriek tomu si svojim čitateľkám ešte nikdy neodhalila svoju tvár, je to teda jedno veľké tajomstvo. Čím to je?
Děkuji za milá slova! Není to tím, že bych si chtěla hrát na tajemnou, ale jsem taková extrovertní introvertka a naopak. Taky mi už není 15, rozhodně jsou věci, které na blogu prezentuji mnohem raději než fotky sama sebe J

To, čo sa mi najviac na tvojom blogu páči je tvoja rubrika „Češky v cizině“, kde robíš zaujímavé rozhovory s blogerkami, kroré sú z rôznych kútov sveta a približuješ nám tak život v iných štátoch a kultúrach. Čo ťa obvykle najviac zaujíma v takýchto rozhovoroch a podľa čoho vyberáš s kým urobíš ďalší rozhovor?
Holky si pro rozhovory nijak nevybírám, chci na blogu mít každou, o které zjistím, že žije mimo ČR/SR. Každá má svůj příběh, který je jedinečný a každá má jinou zkušenost a jiný pohled na danou zemi. A zajímá mě všechno! Sama jsem žila (tzn. pobývala více než půl roku) v pěti různých zemích a jsem za tu zkušenost velmi vděčná. Člověku tu rozšíří obzory a začne si pak vážit toho, co má. Kdybych byla prezidentkou vesmíru, každý by musel povinně strávit v cizí zemi aspoň pár týdnů. Člověka to nesmírně obohatí ve všech ohledech. O tom bych mohla napsat hodně tlustou knížku J


Keďže si toho aj veľa precestovala a vidíš ako sa žije v iných zemiach, máš nejaké vysnívané miesto, kam ešte chceš ísť, kde ťa to láka sa dostať, alebo si už také miesto zažila?
Až se zdokonalým ve španělštině, mám v plánu Jižní Ameriku, kontinent, na kterém jsem ještě nebyla. Ne že by mě až tak lákala, ale je třeba vidět a zkusit všechno! Jinak miluji Asii a kdyby nebyla tak daleko, možná bych se tam i přestěhovala. Můj další sen je navštívit Japonsko a Koreu. Chci ale vidět celý svět. Na stěně mám stírací mapu se spoustou nesetřelých míst, která ještě musím nutně vidět J  Pokud bych měla zmínit zemi ideální pro život, pak je to jih Španělska. Super počasí, skvělí lidé, úžasné jídlo... Co víc si přát? Co mě zas až tak nenadchlo, je USA. Je to jediná země, ze které se vždy hrozně těším zpátky do Evropy... Amerika má skvělé PR, ve skutečnosti je ale bohužel úplně jiná!

Máš nejaké mánie, že niečo kupuješ stále aj a nevieš sa toho proste nabažiť? Kľudne preháňaj, nech sa my ostatné necítime zle :-D
Mívám takové záchvaty, každý trvá tak rok dva, kdy jdu v každém obchodě programově jen k určitému zboží. Jeden čas to byly třeba náušnice, jindy zas červená barva. Momentálně jsem posedlá proužky a balerýnama. Zrovna včera jsem si koupila další barvu do sbírky. Fakt ale je, že jiné boty nenosím, balerýny jsou elegantní a pohodlné zároveň, hodí se ke všemu, na každou příležitost. Miluji je!


Píšeš často o móde, kozmetike, bývaní, cestovaní, motivácii atď. Čo ťa okrem toho zaujíma a čo robíš rada vo svojom voľnom čase?
Ráda bych řekla, že skvěle vařím, nebo že jsem často ve fitku. Bohužel, ani jedno není pravda J Hodně pracuji a hodně času mi zabere i blog a věci kolem. Kdyby mi někdo za čas strávený na internetu platil, byla bych milionářka! J Jsem ráda, když mě miláček vytáhne ven na vycházku, do kina, ráda koukám na inspirativní dokumenty, občas se dokopu do jógy. Mám celý seznam věci, které bych chtěla ve svém volném čase dělat, jen kdybych ho měla trochu víc...

Čo ťa dokáže najviac potešiť,  čo ti vždycky vyčarí na tvári úsmev?
Výroky Sheldona Coopera, můj miláček, nečekaný (pozitivní) email od starých přátel i neznámých lidí, nový díl seriálu Smash..  Ke štěstí mi ale obvykle stačí jediné: Když se ráno vzbudím a venku svítí slunce!

Kde berieš inšpirácie na články?
Kéž by rostly na stromě! V poslední době mám trochu kreativní blog, nedokáží mě nastartovat ani časopisy, ani jiné blogy. Ale už jsem si tím párkrát prošla, takže vím, tedy doufám, že se to brzy změní!


Aké máš plány do budúcna v súvislosti s blogom? Chystáš nejaké nové zaujímavé rubriky, ktoré by mohli potešiť ostatných?
Plánů mám spoustu, bohužel času stále méně! Kéž by den trval aspoň 40 hodin! Přiznávám, že poslední dobou se blogu nevěnuji tak moc, jak bych chtěla. Potřebovala bych osobní asistentku J Každopádně snažím se vymýšlet stále nové, zajímavé věci i rubriky. Můj blog je hodně versatilní,  baví mě spousta věcí, takže se na něm uplatní prakticky cokoliv J

Nakoniec, čo by si chcela svojím čitateľkám odkázať?
Chci jim hlavně poděkovat za přízeň a podporu, každý komentář a každé milé slovo. Zní to jako klišé, ale bez mých milých čtenářek by můj blog nebyl! A také: s pozitivním přístupem a úsměvem na rtech je život mnohem hezčí J

Dúfam, že sa vám tento rozhovor páčil a že sa pôjdete pozrieť na jej výnimočný blog a zanecháte milý komentár :) Touto cestou chcem Belle ešte raz poďakovať a popriať veľa motivácie a inšpirácie na ďalšie super-zaujímavé články na svojom blogu :) 


foto:WBB

12 komentářů:

  1. super článok,určite mrknnem na Bellin blog ;))

    OdpovědětVymazat
  2. super rozhovor :) na Bellu už taky koukám docela dlouho :)

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem Bellin blog :) veľmi pekný rozhovor

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní rozhovor :) A Bella je prostě skvělá!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojda. Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře . Přeju krásný zbytek dne. Andie :)*

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Rozhovor se ti moc povedl! Bella je super a její blog též. :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...