středa 7. listopadu 2012

Med a škorica - liečivý zázrak?

Pred nedávnom som náhodne narazila na článok o tejto ževraj liečivej kombinácii. Povedala som si - no prečo nie, med a škorica, môže to byť pravda. A tak sa vo mne prebudila duša výskumníka a pokúsila som sa preskúmať tento"zázrak". Namiešala som si liečivý koktejl a šup ho na tvár :D



 Keď si zadáte do googlu "med a škorica" tak vám vyskočí asi milión článkov o zázračných účinkoch tejto dvojice. Jeden zdroj hovorí, že lieči väčšinu chorôb od bolestí zubov, cez akné, ekzémy, cholesterol až po nadúvanie a pod. A tak mi to nedalo. Vyrobila som si masku na tvár (pretože milujem všetky domáce masky).

Zmiešala som tieto dve ingrediencie, ktoré má doma určite každý, v pomere 1 čajová lyžička medu a a asi štvrť až pol lyžičky škorice. (Pri naberaní škorice som si dávala pozor, aby som neprehnala - nechcela som si znovu privodiť tie hrozné spomienky na to, ako som sa pokúsila zjesť celú lyžičku škorice. Uf od tej chvíle sa na škoricu pozerám ... inak. Ak to chcete skúsiť - nerobte to prosím. Jedine ak máte samotrýzniace sklony ako ja :D).


Z tohto vám vznikne hustá pasta, ktorú môžete použiť na mnoho spôsobov. Ja som si natrela hrubú vrstvu na tvár a nechala pôsobiť asi tak 15 minút. Nikde predsa neuvádzajú čo mám robiť s medovo-škoricovou hmotou na ksichte. Pred umytím som si ju ešte celú pretrela po tvári ako píling - je to ako zabitie 2 múch jednou ranou. 

Nakoniec som si všimla, že maska akoby moju tvár zmatnila a jednoznačne vyživila. Hodnotím to ako úspešný pokus - určite to vyskúšam znovu. 

Let's get stylin'
foto: google

15 komentářů:

  1. ahoj =) ja len že tu máš pekné recenzie a články =) tak ti v tom prajem veľa šťastia aj naďalej ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem :) si zlatá :) verím že to pôjde dobre ďalej :D vďaka

      Vymazat
  2. Taky mám vyzkoušené takové věci s medem :) je to fajn :)


    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je :) s medom som aj ja skúšala rôzne finty :) ale väčšinou len s cukrom, olejom a citrónom :) toto bola pre mňa novinka :D

      Vymazat
  3. Milá Kristínko, tohle mě nadchlo. Zkusím to hned. Mám doma ještě nějaký organický med, ty jsou prý na pleť nejlepší. A skořici taky voním. Určitě i koštnu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to som rada Lucka :) chutí výborne ak keď veľa škorice už nezjem (vyskúšané) :D a tiež mám domáci med priamo od včelára :) za bio som všetkými desiatimi :)

      Vymazat
  4. Med určitě, ale skořice není vhodná pro každou pleť, může mí dráždivý účinek, takže citlivkám nedoporučuji :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrá poznámka :) s týmto som sa síce nestretla pretože, nemám citlivú pokožku, ale baby s citlivou pleťou by si mohli dať pozor :) vďaka

      Vymazat
  5. To vypadá zajímavě....se skořicí si na svou pleť nejsem jistá,a le zkusím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ak si si nie istá so svojou pleťou tak skús ako telový píling :) tam by nemusel byť dráždivý :)

      Vymazat
  6. toto vyzerá dobre :) dlho hľadám niečo, čo by pomohlo mojej hroznej pleti, tak snáď som našla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. môžeš skúsiť :) ja vždycky uprednostňujem doma vyrobené masky pred tými kúpenými, kvôli tomu že sú prírodnejšie a práve preto by ti to mohlo pomôcť :)

      Vymazat
  7. vyzerá to fajn a za vyskúšanie to stojí :)

    OdpovědětVymazat
  8. určite za to nič nedáš :D veľa šťastia

    OdpovědětVymazat
  9. som chlapec 14 a mám menší problém s akné :D . tiež mám rád domáce masky. skúšal som všeličo: mydlo, citrón, biely jogurt s pomarančovou kôrou, jemný tvaroch s čiernym korením. potom som s tým skoncoval a kúpil som si rad kozmetiky bioderma (počul so že je dobrá a aj kožná mi ju odporúčala síce bola drahá ale čo neurobí človek pre svoju tvár :D). tá pomohla ale stále to nebolo skvelé. tak som si povedal, že sa vrátim do starých koľají :) hľadal som na internete niečo a tak som narazil na túto stránku a povedal som si, Že to vyskúšam. :) dnes je to prvý krát :D len ja som si tam pridal aj trochu mletého zázvoru..počul som že je tiež liečivý :) tak dúfam že to pomôže :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...