pondělí 21. ledna 2013

DIY Avocado & Green Tea Face Mask

Pekný zelený večer prajem :) 

Dneska myslím zeleno :) Dnes som si totiž urobila vlastnú avokádovú masku so zeleným čajom...Neviem ako je to vo vašom meste, ale v našom tescu majú práve akciu na avokáda. A to je čo povedať aby sme tu mali takú nezvyčajnú a exotickú zeleninu :D Včera som teda hľadala ten najlepší spôsob ako si masku pripraviť. 


Našla som masky na tvár až po kondicionéry na vlasy z avokáda, medu, oleja, citrónu, banánu, majonézy, jogurtu atď. Ale u mňa vyhrala verzia so zeleným čajom. Prišlo mi to ako tá najrýchlejšia a najjednoduchšia metóda....veď to poznáme všetky, teraz nemáme čas na nič, nie to aby sme sa venovali sebe :) Tu je legendárna Michelle Phan s jej návodom.


Potrebujeme len 2 ingrediencie, a to: 

1/2 avokáda
1 sáčok zeleného čaju


Najprv si prekrojíme avokádo napoly a vydlabeme obsah avokáda do misky, dôkladne ho rozmiešame, aby tam nezostali hrudky. Môžete na to kľudne použiť aj mixér. 


Potom si pripravíme čaj, celý obsah sáčku vysypeme do kamenného mažiarika, aby sme rozdrvili väčšie kúsky čaju. Bude to krásne rozvoniavať :)

Ak doma nemáte podobný mažiarik, môžete tento krok preskočiť.


Nakoniec by zmiešaná zmes mala vyzerať ako na obrázku. Na tvár si natrite hrubú vrstvu a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Potom jednoducho opláchnite a vychutnávajte prínosy tejto masky. Cítila som ako bola moja pleť vyživená a jemná. V tomto stave by mala maska vydržať aj týždeň v chladničke na ďalšie použitie. Naozaj odporúčam vyskúšať :) Ak sa vám tento nápad páčil, dajte mi vedieť v komentároch :) 

Let's get stylin'
foto: KK 

6 komentářů:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...